Atatürk Köşesi

E - OKUL

75. Yıl Toplum Merkezinden Tiyatro

2012-05-26

Van Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü’ne bağlı Yalım Erez mahallesinde bulunan 75. Yıl Toplum Merkezi, Okulumuzu ziyaret ederek, öğrencilerimize Regaib Kandili münasebeti ile hazırladıkları "Veysel Karani" isimli tiyatroyu sundular.

75. Yıl Toplum Merkezi, depremin ilk günlerinden beri etkinliklerine ara vermeden devam ediyor. Van’da meydana gelen deprem öncesinde de hizmetlerine devam eden 75. Yıl Toplum Merkezi Deprem sonrasında aile ve çocukların depremin olumsuz etkilerinden en az zarar görmeleri için ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Yalım Erez mahallesinde bulunan Toplum Merkezi, mahallenin genç kızları ve aileleriyle ortaklaşa çalışmalara ara vermeden devam ediyor. Depremin ardından yaptıkları aile ziyaretleri ve seminerler ile ailelere, açtıkları dikiş-nakış kursu ile genç kızlara, etüt faaliyetleri ile okul çağındaki öğrencilere, ana sınıfı ve kreş hizmetleriyle de okul öncesi çocuklara hitap ediyorlar.

Anneler Günü etkinlikleriyle de farklı mekânlarda yine tiyatro ve şiir çalışmalarını sergileyen öğrenciler, Anneler Günü programın vesilesiyle davet ettikleri okulumuz Serhat Nevbahar Koleji öğrencilerimizle birlikte bir program düzenlediler. Program sonrasında öğrencilerimiz tarafından okullarına davet edilen Toplum Merkezi öğrencileri iade-i ziyarette bulundular.

Regaip Kandili münasebetiyle Nevbahar Koleji’ne ziyarette bulunup program düzenleyen Toplum Merkezi öğrencileri karşılamadan çok memnun kaldılar. Programda “Veysel Karani” adlı tiyatrolarını sergileyen kız öğrenciler, sonrasında okudukları şiirler ile öğretmen ve öğrencileri duygulandırdı.

Program sonrasında Nevbahar Okul Müdürü Mehmet Yıldız, 75. Yıl Toplum Merkezi öğrencilerine çeşitli hediyeler verdi. Sonrasında konuşan 75. Yıl Toplum Merkezi Müdürü M. Tarık Mataracı, kardeşlik havasında geçen bu programın bir başlangıç olduğunu, iki kuruluş arasında bu tür programların olması çocuklarımızın açısından da olumlu olacağını ve programların ileriki zamanlarda da devam edeceğini belirtti. Toplum Merkezi’nin dikiş nakış kursu öğrencileri de kendi yaptıkları üzerinde okulun adının işlendiği el emeği göz nuru tabloyu okulumuza hediye ettiler.

Bu Yazı -- 298-- Kere Okunmuştur

[Tüm Haberler]] [Haber Ara]